Tarihi Şiir Ve Ağıtlarda Ermeni Katliamı


9,26 TL
SKU 9786053250364
Yazar Hayrettin Ivgin
Yayınevi Kültür Ajans Yayınları

Bu kitabimda, Soykirim yalaninin gerçek olmadigini, hatta tam tersi oldugunu ortaya koymaktir. Okuyun, göreceksiniz ki aslinda kirima ugrayan Müslümanlardir, Türklerdir. Kitabima aldigim siirler, agitlar birer tarihî belgelerdir. Zaten bu siirler ve agitlar, çatismalarin yasandigi yillarda kaleme alinmis ve söylenmistir. Daha ne olacak ki? Belge dedigimiz sey sadece yazisma midir, düz yazilar midir, hatiralar midir? Söylenen siirler, agitlar belge degil midir?

Çok degerli bilim insani, arastirmaci Dr. Mehmet Perinçek’in son yillarda Rus kaynaklarindan ortaya çikardigi belgelere ilâveten ek olarak bu siirleri ve agitlari da belgeler arasinda saymak gerektigini düsünüyorum.

Simdiye kadar Türk arastirmaci, bilim adami ve yazarlarin Ermeni olaylari ile ilgili yaptiklari çalismalari saygi ile aniyorum. Hepsi de çok önemlidir. Ama son yillarda Sayin Dr. Mehmet Perinçek’in yaptigi arastirmalar en önemlileridir. Kitaplarini büyük bir dikkatle okudum. Arastirmalarinda hiçbir duygusallik bulunmuyor. Hepsi de gerçek tespitlerdir.
Hayrettin IVGIN