Orta Doğunun Kalbi Kudüs


39,00 TL
SKU 9786052301098
Yazar Soner Demirsoy – Mustafa Usta
Yayınevi Çamlıca Basım Yayın


Kudüs sehri, cografi konumu ve sahip oldugu tarihi kimligi sebebiyle çaglar boyunca çok mühim hadiselere sahitlik etti. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Mekke-i Mükerreme’den Kudüs’e gelmesi ve günümüzde Kubbetüssahre’nin içindeki Muallak Kayasi’nin üstünden miraca yükselmesi bunlarin en basta gelenidir. Bunun yaninda Kur’an-i Kerim’de ismi geçen pek çok peygamberden hatiralar tasimasi sehrin baska bir zenginligini teskil etmektedir.
Hazret-i Ömer’in (r.a.) Medine-i Münevvere’den gelip sehri bizzat teslim almasi, Selahaddin Eyyübi’nin Haçli istilasi altindaki sehri fethetmek için verdigi mücadeleler, Osmanli Devleti’nin son anina kadar bu beldeyi müdafaa etmesi, sehrin maddi manevi ehemmiyetini idrak etmelerinden dolayidir.
Günümüzde ise Müslümanlar için böylesine mukaddes bir sehrin birakin tarihini, daha Kubbetüssahre ile Mescid-i Aksa’nin bile birbiri ile karistiriliyor olmasi bizim bu peygamber ve sahabe-i kiram diyarindan ne kadar uzaklastigimizi gösteriyor. Elinizdeki bu eserle Kudüs sehrini yeniden taniyacak, ilk defa yayinladigimiz fotograf ve planlarla tarihte yolculuk yapacak, güncel karelerde kendinizi sehrin sokaklarinda hissedeceksiniz.