İslam Otoriterlik ve Geri Kalmışlık Küresel ve Tarihsel Bir Karşılaştırma
460,00 TL
| SKU | 9786053148081 |
|---|---|
| Yazar | Ahmet T. Kuru |
| Yayınevi | Ayrıntı Yayınları |
| Basım Yılı | 2026 |
| Sayfa Sayısı | 368 |
| Kapak Türü | Karton Kapak |
| Baskı Sayısı | 1. Baskı |
“İddialı ve başarılı bir analiz.” Prof. Dr. John Waterbury, Foreign Affairs
“2022 yılının en iyi kitaplarından. Rusya’da Putin-Kilise ortaklığı du¨şu¨nu¨ldu¨ğu¨nde, Kuru’nun teorisi İslam du¨nyası dışında da geçerli.”
Diana Darke, Times Literary Supplement
“Kuru’nun kitabı Mu¨slu¨man entelektu¨el du¨nyada fırtınalar estirdi. Açık ve demokratik bir topluma, rekabetçi bir ekonomiye sahip olmaktan başka bir yol olmadığını söylu¨yor. ‘Bu Batılılaşma değil, aksine İslam’ın ruhuna uygun’ diyor.” Julia Suryakusuma, Jakarta Post (Endonezya)
“Nesiller boyu du¨şu¨nu¨rler, bir zamanlar entelektu¨el açıdan yaratıcı ve ticari açıdan canlı olan İslam du¨nyasının neden geri kaldığı ve baskıcı bir yönetimi sembolize eder hale geldiği konusunda kafa yormuşlardır. Ahmet T. Kuru, titizlikle araştırılmış, kavrayıcı ve ezber bozan bu kitabında, birbiriyle bağlantılı bu dönu¨şu¨mleri din adamları ve devlet arasındaki karmaşık ittifaka bağlıyor. Değişik disiplinlerden akademisyenlerin yanı sıra İslam’ın çağlar boyunca oynadığı entelektu¨el, siyasi ve ekonomik rollerle ilgilenen geniş kitlelerin de ilgisini çekecektir.” Prof. Dr. Timur Kuran, Duke Üniversitesi (ABD)