İlahi Mesajı İlke Edinmek 2


18,00 TL
SKU 9786052152065
Yazar A. Munim Eremkere
Yayınevi Bengisu Yayınları

Büyücülük, falcilik, üfürükçülük, cincilik Hiçbir ayette Kur’anin konusu olmadi. Oysa simdi; yiginla dini (!) kitapta falcilik, büyücülük, cincilik üzerine ahkâm kesiliyor. Allah’in kelami Kur’an-i Kerim bir takim kimil zararlisi tarafindan güya büyüye ugramis kisiler suyundan içsinler, sifa bulsunlar diye kaplara ve kâgitlara yaziliyor. Inananlar fala, büyüye, cine esir edilip üfürükçüye mahkûm ediliyor. Medeniyetler kurmus, medeniyetler dönüstürmüs bir kitap ahmakça bir muamele ile basit, siradan bir tilsimlar kitabina indirgeniyor.

Iman etmis olmak serefine nail olmusken nicelerimiz; caddeleri, sokaklari dolduran tembel asalaklarin maddi menfaat karsiligi pazarladigi, kâgit parçalarina yazarak muskaya dönüstürdügü, yalnizca mezarliklarda islev gören bir kitabi olan sapkin bir inanca tav olduk.

Kur’animiz kisisel ve toplumsal iletisim ilkelerini, kisisel ve toplumsal gelisim yollarini konu edindi. Bireylerin saglam bir bünyeye sahip olarak kendisiyle barisik yasamasini ögütlerken, toplumda barisin tesisi için gerekli çabalari harcayanlarin hakiki müminler olacagini haber verdi.

Kur’animiz Allah’i ve Allah’in adini istismar etmemeyi konu edindi. Iman etmenin bir bilinçlilik hali oldugunu ve sorumluluklar dogurdugunu, sorumluluklarini yerine getirmeyenlerin mümin sayilamayacagini haber verdi. Allah için savas çikarmanin, Allah için kavga etmenin, Allah için tartismanin degil, Allah için yasamanin ve Allah için cihat/gayret etmenin O’nun yolunda olmak oldugu gerçegini yerlestirmek istedi.

Kur’animiz adaleti, hakikati, mesvereti, liyakati konu edindi. Karanliklardan aydinliga çikis yollarini gösteren kitabin adidir Kur’an. Adaletin olmadigi yerde hiçbir degerin bir anlam ifade etmeyecegini haber verdi. Adalet için çabalamanin her degerden üstün bir gayret oldugunu söyledi. Zulmün ise serapa karanlik oldugunu göstermek istedi