Bilinç


300,00 TL
SKU 9786050207224
Yazar David Papineau, Howard Selina
Çevirmen Sinan Köeseoğlu
Yayınevi Say Yayınları
Basım Yılı 2019
Sayfa Sayısı 176
Kapak Türü Karton Kapak
Baskı Sayısı 1. Baskı

Bilinç nasıl bir şey? Bilinç ile zihin arasında nasıl bir ilişki var? Hayvanların da bilinci olduğunu söyleyebilir miyiz?
Modern bilim atomu parçalamış ve yaşamın gizemini çözmu¨ş olabilir, ama bilinci henu¨z açıklayabilmiş değil. Bilimciler bu konuyu enine boyuna tartışıyor, önemli fikir ayrılıklarına du¨şu¨yorlar. Kuşkucularsa geleneksel bilimsel yaklaşımların bilinci açıklayabileceğini kabul etmeye yanaşmıyor.
Çizgibilim dizisinin bu kitabında, çoğu kişinin genellikle bilimin dayandığı sınır olarak gördu¨ğu¨ bilinç konusuna pek çok açıdan bakılıyor. Zihin ile madde arasındaki ilişki felsefi planda ele alınıyor; sinir mekanizmaları, korteks etkinliği ve kuantum mekaniği yoluyla bilinci açıklamaya yönelik bilimsel kalkışmalar değerlendiriliyor.
Bilinç, konuyla ilgili araştırmaların bugu¨nku¨ durumuna ışık tutacak kapsamlı bir kılavuz, konuya giriş niteliğinde bir kitap.