Aşkın Ve Sevginin Ekonomi Politiği


18,00 TL
SKU 9786059467056
Yazar Muzaffer Beken
Yayınevi Kibele Yayınları

Kapitalizmin yeniden yeniden ürettigi, özünden kopmus insan için duygularindan nasil bahsedebiliriz? Tüm ihtiyaçlari önceden belirlenerek tahakküm altinda kalan insan için artik gerçek sevgi ve askin yerine ne geçecektir?
Muzaffer Beken, "Askin ve Sevginin Ekonomi Politigi" adli çalismasinda öncelikle günümüz insaninin, "özgürlük" kavramindan yola çikarak sikisip kaldigi sinirlar içerisindeki durumunu sorgulamaktadir.
Insan hayatini "degerli" ve "anlamli" kilan ask ve sevginin, biyolojik ve psikolojik olusumlarina da yer vererek, sistem içinde sekillenen bireyin bu duygulara kendine ait olmayan bir yaklasimla nasil içini bosaltip gerçekte kendini nasil "mutsuz" kildigina dair bir perspektif sunmaktadir. Mülkiyet kavraminin sadece maddi algida degil, bireyin manevi algisinda da yer alip tüm iliskilerinde egemen çikma-sahip olma dürtüsünü incelemekte, özellikle bu noktada sistemin mesru araci olan iktidarin kadin üzerinden (cinsellik , dogurganlik) kendini yeniden üretmesini ve bunun uygulayicisi olan erkegin bakis açisini sorgulamaktadir.
Elinizdeki bu kitap, detayli bir çalisma olmakla birlikte durumun yasadigimiz oryantalist - dindar cografya içinde de nasil bir görünüm sergiledigine dair bakis açisi sunmaktadir.