Ahlâk ve degerler sisteminin kurulusuna yönelik bir temel çerçevesinde çaginin kültür, din ve felsefe görüslerini elestiren nihilist Alman düsünür, filolog.
Nietzsche problemlidir. Ailesiyle geçinemiyordu, sevdigi kadin onu reddetmisti, kitaplari satmadi. Ve sadece 44 yasindayken zihnen çöküs yasamistir.
Kundera’nin bahsettigi ata sarilarak Seni anliyorum diye haykiran Nietzsche orada yere yigilip kalmis, üzücü geçen 11 yil sonra da ölmüstür.
Onun felsefesi, kendi deyisiyle, üst insanlar, hayat onlara ne verirse versin, içlerinde bulunduklari durumlarin ve zorluklarin bir sekilde üstesinden gelirler.
Çagina karsi çikis Nietzsche felsefesinin ana çizgisidir. Çagindaki entelektüalizme, felsefe sistemlerine, tarih akimlarina, çaginda egemen olan tarih anlayisina ve bü¬tün degerlere karsi çikmistir.
Ona göre, sirf dogruluk diye bir sey yoktur. Evrende yalnizca degisme vardir. Akip giden, durmadan degisen bir gelisme vardir. Bu degismeyi sürdüren de hayatin kendisidir. Öyleyse yasamak, her seyin üstündedir.
Nietzsche'¬ye göre, tarihin gücüne karsi gelen, baskaldiran kimse erdemli insandir.
Insanligin amaci, gücünün sonuna varmak degil, daha yükseklere erismek olmalidir. Bunun için de her seyden önce yasamayi ögrenmeli ve tarihi de yasamanin hizmetinde kullanmalidir.
Friedrich Nietzsche, kitaplarinin bize 'gerçekte oldugumuz kisi olmayi' ögretmesini istiyordu.
Güvenli Ödeme
Hızlı Teslimat
Kolay İade